T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KONYA / SELÇUKLU - Selçuklu Belediyesi Sille İlkokulu

Okulumuzun Tarihçesi

Selçuklu Belediyesi Sille İlkokulu

            Sille İlkokulu; 1903 yılında günümüzde Sille Müzesi olarak hizmet veren binada eğitim öğretime açılmış, 1971 yılına kadar Sillede yaşayan öğrencilere hizmet vermiştir.

Binanın mevcut öğrenciler için yetersiz kalması nedeniyle 1971 yılında müze yanına yeni yapılan okul binasına taşınarak eğitim öğretim faaliyetleri burada sürdürülmüştür. 1998 yılından itibaren ise 8 yıllık eğitime geçilerek ilköğretim okulu olmuş, 2012 yılında yapılan kanun değişikliği ile ilkokula dönüştürülmüştür.

            2023 Yılında mevcut okul hizmet binasının ekonomik ömrünü tamamlaması ve ihtiyaca cevap verememesi nedeniyle Selçuklu Belediyesi tarafından Sille Mahallesinde yeni hizmet binası yapılmıştır.

Bina; proje alanında 1900'lü yıllarda ahşap revaklı, U şeklinde bir taş “han” yapısı bulunan noktaya, tasarım ve program ilkeleri açısından hem koruma hem de bir dönüşüm projesi olarak yapılmıştır. Binada; orijinal form ve malzeme korunarak, mekânsal organizasyonu sayesinde öğrencilerin vakit geçirebileceği kapalı ve açık alanlar yer almaktadır. Zemin ve birinci kattaki revakların kapatılarak sirkülasyon alanının öğrenciler için alternatif bir ortak alana dönüştürüldüğü; bahçesinde çeşitli oyun alanları bulunan, tarihi bir han yapısının ahşap konstrüksiyon ve taş kaplamalı ilk ve tek örneği olarak Sillenin simge yapısı olacak şekilde inşa edilmiştir.

            Okul hizmet binası; Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne tahsis edilerek, "Selçuklu Belediyesi Sille İlkokulu" adıyla 12.02.2024 tarihinde eğitim öğretime açılmıştır.

Okul binamız zemin ve 1. Kattan oluşmaktadır.

Okulumuzda;

-1 Anasınıfı Dersliği,

-4 İlkokul Dersliği,

-Destek Eğitim Odası

-Kütüphane,

-Çok Amaçlı Salon

-Akıl ve Zekâ Oyunları Atölyesi

-Robotik Kodlama ve İngilizce Atölyesi

-Fen/Matematik Atölyesi

-Sığınak/Spor Salonu

-Müdür, Müdür Yardımcısı ve Öğretmen Odası

-Depo, Isı Merkezi ve Su Deposu

-Okul bahçemizde mini futbol ve basketbol sahası yer almaktadır.

 Okulumuzda normal eğitim yapılmakta olup; 1 anasınıfı, 4 ilkokul sınıfında olmak üzere 140 öğrenciyle eğitim öğretime devam edilmektedir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 26.08.2023 - Güncelleme: 24.02.2024 23:53 - Görüntülenme: 127
  Beğen | 0  kişi beğendi